Hipiq logo

Madelijn van Tiel Paardenrevalidatie

Ik ben Madelijn van Tiel en ik revalideer paarden en begeleid eigenaren tijdens het revalidatietraject. Paarden zijn zo sterk, maar ook zo kwetsbaar tegelijk. Daarom lopen veel eigenaren tegen blessures aan bij hun paard die zich op verschillende manieren kunnen uiten; in de vorm van kreupelheden, verminderd presteren, rugklachten of gedragsproblemen tijdens de training. 

Vaak kom ik paarden tegen waarbij er sprake is van onduidelijke klachten waar diergeneeskundig niet echt een verklaring voor gevonden kan worden. Zoals paarden die stijf opstarten, tongproblemen, hoofdschudden, paarden waarbij de spierontwikkeling achterblijft of het “gewoon niet goed doen”.

De kansen op een succesvolle revalidatie nemen enorm toe als we alle factoren die een rol spelen positief beïnvloeden. Training is een van de belangrijkste punten omdat we op die manier het paard een goede lichaamshouding en een goed bewegingspatroon aanleren. Een paard dat in balans is en een goede core-stabiliteit heeft, belast zijn lichaam op een correcte manier waardoor veel blessures weer kunnen herstellen.

Daarnaast is training die passend is bij de fysiologie en biomechanica van het paard ook van belang om gezonde paarden zo lang mogelijk gezond te houden en optimaal te laten presteren tot op hoge leeftijd.

Voordat de training gestart kan worden zal ervoor gezorgd moeten worden dat een paard trainbaar is. We willen het paardenlichaam zo veel mogelijk pijnvrij maken en blokkades of verstrakkingen oplossen voordat we gaan trainen. Tegenwoordig zijn er vele vormen van behandeling mogelijk. Ook daarbij kan ik adviseren en indien nodig kan ik te allen tijde overleggen met een ervaren revalidatiedierenarts (van Equicare-Plus).

Wil je ook je paard op een vriendelijke manier trainen, in balans, op zijn eigen benen, rekening houdend met de biomechanica van het lichaam? Neem dan contact op.

Madelijn van Tiel 0681428264
mvantiel@live.nl

www.mvantielpaardenrevalidatie.nl

Suzanne Nederlof - Klassieke Dressuur

In 2007 is www.klassiekedressuur.com van start gegaan, een initiatief van Suzanne Nederlof, zelf actief als instructrice en amazone in de paardensport, met name in de klassieke dressuur.

Sinds juli 2008 is ze derde-graads instructrice 'Rechtrichten', waarbij ze de opleiding tot instructeur bij Marijke de Jong heeft gevolgd, zelf Ridder in de Academische Rijkunst.

Eind 2009 is Suzanne voor 3 maanden in training geweest bij Bent Branderup in Denemarken.

Sinds mei 2012 lest ze graag bij Marius Schneider in Ludinghausen in Duitsland. Marius Schneider is ook Ridder in de Academische Rijkunst.

Door de jaren heen heeft ze veel ervaring opgedaan, zich verder verdiept in revalidatie en zich gespecialiseerd in de dressuur waarbij de gezondheid van een paard voorop staat. Hierbij werkt ze nauw samen met ervaren specialisten op het gebied van de osteopathie, homeopathie, voeding, zadelmakerij en diergeneeskunde, om iedere lesklant en paard zo volledig mogelijk te kunnen helpen.

Missie

Het doel van klassiekedressuur.com is het begeleiden van ruiter en paard die problemen ondervinden met de gezondheid van het paard of tegen rijtechnische problemen aanlopen.

Suzanne Nederlof kan u helpen met het rijden, grondwerk, freestylen en longeren en is werkzaam in de regio Zuid-Holland.

Er zijn verschillende manieren van begeleiding mogelijk:

  • Privéles
  • Training Meerdere Dagen:
  • Revalidatie

 Contact:

Tel: 0622576173 

www.klassiekedressuur.com 
suzanne@klassiekedressuur.com

Madelijn van Tiel Paardenrevalidatie
Suzanne Nederlof - Klassieke Dressuur