Hipiq logo

CFDC - Chrissy Fens Dressuur Coaching & Bitfitting

Belangrijk is dat een bit goed past bij zowel het paard als de ruiter(hand). Voor sportcombinaties, maar zeker ook voor de recreatieve combinatie.

Zo kan een betere aanleuning tot stand komen, meer lichaamsgebruik, een geslotenrustige mond en minder kans op wondjes.

CFDC Werkt merkonafhankelijk en zonder aankoopverplichting. Welzijn staat voorop!

Tevens ORUN gediplomeerd en KNHS official.

Een bitfitconsult is een waardevolle aanvulling voor het paardwelzijn en de sport(prestaties).

Contact:
www.cfdc.nl
info@cfdc.nl
Like ons op facebook!

Leone van de Wijgaart

Wie is Leone?

Leone geeft al 20 jaar les aan ruiters van alle niveaus. Zij is ORUN gediplomeerd, niveau 4 dressuur.

De Lesmethode

Wanneer bij paard en ruiter de basis zo is bevestigd dat deze bijna vanzelfsprekend is, dan is horizontaal evenwicht een feit.  Dat houdt in dat het paard op eigen benen loopt met verbinding van achteren naar voren . Met andere woorden: hij loopt in balans. Wanneer dit tot stand is gekomen is de basis gelegd om fijn en paardvriendelijk te rijden. Het rijden of aanleren van oefeningen zoals schouderbinnenwaarts, travers, appuyementen enz. wordt dan een stuk eenvoudiger.

Les van Leone

Les krijgen van Leone houdt dus in dat je op een paardvriendelijke manier goed leert paardrijden. Ook wordt er tijdens de lessen rekening gehouden met de verschillende karakters van paard en ruiter. Na verloop van tijd zal deze aanpak van lesgeven resulteren in het vormen van een goede solide combinatie.

Trainen en Opleiden

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om uw paard door Leone te laten trainen en/of opleiden. Zij kan uw paard op een correcte manier beweging geven, rijden of corrigeren.  Begeleiding op wedstrijden behoort ook tot de mogelijkheden. Deze begeleiding kan helpen bij problemen waar paard en/of ruiter tegenaan lopen. Ook als paard of ruiter last hebben van spanning kan een goede begeleiding zeer waardevol zijn. 

Contact: www.iklesbijleone.nl of bel Leone op 06-43017423

Enjoy Dressuur

Mijn naam is Stephanie Khaïnovsky. Ik heb gestudeerd aan de PABO en ben daarna in het basisonderwijs gaan werken. Mijn hobby heb ik met mijn passie kunnen combineren; lesgeven, aan ruiters te paard. In 2010 heb ik de orun 2 en in 2013 de orun 3 cursus succesvol afgerond. In 2013 heb ik ook de KNHS juryopleiding B/L afgerond. In 2016 en 2017 heb ik een cursus coaching en verdiepende cursus coaching gevolgd.

Wat vind ik belangrijk?

Wat ik ontzettend belangrijk vind, is een goede basis en die wordt gevormd door de ruiter. Een ruiter die eerlijk en correct rijdt en weet waar hij mee bezig is (of dit leert), kan voor een goede basis zorgen.  Wanneer je basis goed is, kun je gemakkelijk oefeningen rijden, die niet meer aan zullen voelen als een een kunstje. Betrap jij jezelf er wel eens op dat je niet consequent rijdt? Of dat je niet precies weet of dat wat je doet goed is? Ik help je hier graag bij! Ik geef les aan ruiters tot en met het Z. 

Wat zijn de voordelen van mij als instructrice?

  • Ik beschik over goede didactische, pedagogische en coachende vaardigheden 
  • Ik zorg ervoor dat je, rijtechnisch, meer onderlegd raakt 
  • Ik hanteer een positieve benadering
  • Ik ben goed opgeleid (Orun 2 en 3, cursus coaching, pabo, jurylid)
  • Ik kan ook kijken door de bril van jurylid 
  • Zowel privélessen als groepslessen zijn geen probleem 
  • Tijdens het lesgeven maak ik veel gebruik van mijn instructiesysteem: we hebben allebei een oortje en microfoontje.

Wil je een clinic organiseren of een (proef)gerichte les voor meerdere ruiters? Neem contact met me op! Zo kunnen we de mogelijkheden met elkaar bespreken.

Stephanie Khaïnovsky 06-31004056

www.enjoydressuur.nl

Madelijn van Tiel Paardenrevalidatie

Ik ben Madelijn van Tiel en ik revalideer paarden en begeleid eigenaren tijdens het revalidatietraject. Paarden zijn zo sterk, maar ook zo kwetsbaar tegelijk. Daarom lopen veel eigenaren tegen blessures aan bij hun paard die zich op verschillende manieren kunnen uiten; in de vorm van kreupelheden, verminderd presteren, rugklachten of gedragsproblemen tijdens de training. 

Vaak kom ik paarden tegen waarbij er sprake is van onduidelijke klachten waar diergeneeskundig niet echt een verklaring voor gevonden kan worden. Zoals paarden die stijf opstarten, tongproblemen, hoofdschudden, paarden waarbij de spierontwikkeling achterblijft of het “gewoon niet goed doen”.

De kansen op een succesvolle revalidatie nemen enorm toe als we alle factoren die een rol spelen positief beïnvloeden. Training is een van de belangrijkste punten omdat we op die manier het paard een goede lichaamshouding en een goed bewegingspatroon aanleren. Een paard dat in balans is en een goede core-stabiliteit heeft, belast zijn lichaam op een correcte manier waardoor veel blessures weer kunnen herstellen.

Daarnaast is training die passend is bij de fysiologie en biomechanica van het paard ook van belang om gezonde paarden zo lang mogelijk gezond te houden en optimaal te laten presteren tot op hoge leeftijd.

Voordat de training gestart kan worden zal ervoor gezorgd moeten worden dat een paard trainbaar is. We willen het paardenlichaam zo veel mogelijk pijnvrij maken en blokkades of verstrakkingen oplossen voordat we gaan trainen. Tegenwoordig zijn er vele vormen van behandeling mogelijk. Ook daarbij kan ik adviseren en indien nodig kan ik te allen tijde overleggen met een ervaren revalidatiedierenarts (van Equicare-Plus).

Wil je ook je paard op een vriendelijke manier trainen, in balans, op zijn eigen benen, rekening houdend met de biomechanica van het lichaam? Neem dan contact op.

Madelijn van Tiel 0681428264
mvantiel@live.nl

www.mvantielpaardenrevalidatie.nl

CFDC - Chrissy Fens Dressuur Coaching & Bitfitting
Leone van de Wijgaart
Enjoy Dressuur
Madelijn van Tiel Paardenrevalidatie